آیا میدانید با دریافت نوبت از طریق سامانه نوبت گیری امکان حضور برای انجام امور کنسولی در زمان دلخواه شما امکان پذیر است؟
شرایط ویژه کووید 19: در حال حاضر و با توجه به شیوع بیماری کرونا و محدودیت های ناشی از آن، برای مدتی محدود سامانه نوبت گیری سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مونیخ از دسترس خارج شده است. بنابر این برای تعیین نوبت منحصرا از طریق تماس تلفنی یا ارسال ایمیل اقدام نمایید تا درصورت دریافت اسناد لازم و کافی، اقدامات بعدی تا ثبت ازدواج به انجام برسد.
به استناد ماده ۱۰۶۰ قانون مدنی «ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجه در مواردی هم که مانع قانونی ندارد موکول به اجازه مخصوص از طرف دولت است». براساس این قانون زن ایرانی می بایست برای ثبت ازدواج با مرد خارجی نسبت به دریافت این اجازه نامه که «پروانه زناشویی» نامیده می شود از سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مونیخ اقدام نماید.
با تغییرات اخیر که در ایران صورت گرفته، لازم است تقاضایثبت ازدواج زن ایرانی و مرد خارجی قبل از حضور در سرکنسولگری توسط درخواست کننده در سامانه میخک تنظیم و تا اخذ کد رهگیری پیگیری گردد.
مدارک لازم :
۱- تکمیل فرم ها در سامانه میخک
۲- اصل شناسنامه زن
- دارندگان شناسنامه های المثنی باید ابتدا با مراجعه به این نمایندگی نسبت به اخذ گواهی تجرداقدام نمایند.
۳- اصل گذرنامه ها و اقامتهای مرد و زن و یک سری کپی از صفحات مشخصات
۴- گواهی نامه بهداشتی مبنی بر سلامتی جسمی و روحی و نداشتن هرگونه بیماری واگیردار و یک نسخه فتوکپی آن سلامتی مرد و زن
- درصورتی که زوجین دارای فرزند می باشند نیازی به ارائه گواهی نامه بهداشتی نمی باشد
- درخصوص گواهی نامه بهداشتی کافیست از پزشک یا بیمارستان یک گواهی همانند نمونه زیردریافت نمایید:
- نمونه گواهی پزشکی جهت ثبت ازدواج: (بدینوسیله گواهی می شود طبق آزمایشات انجام شده از آقای ........... فرزند ............ و خانم .........فرزند .............. علایمی مبنی بر ابتلا به بیماریهای تالاسمی، ایدز و مقاربتی و همچنین مصرف مواد مخدر و اعتیاد مشاهده نمی شود)
۵- اصل گواهی تشرف مرد (در صورتی که مرد غیر مسلمان باشد) به دین مبین اسلام از مراکز اسلامی مورد تایید این نمایندگی و یک سری کپی آن
۶- اصل ازدواج شرعی صادره از مراکز اسلامی مورد تایید این نمایندگی و یک سری کپی آن
۷- اصل گواهی تولد بین المللی مرد (Internationale Geburtsurkunde) و یک نسخه کپی آن
- افرادی که در خارج از آلمان متولد شده اند ، می بایست گواهی ولادت را از کشور مربوطه اخذ و به تایید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در آن کشور برسانند.
۸- تعداد 5 قطعه عکس جدید برای هر نفر (عکس زن با حجاب اسلامی)
۹- گواهی ازدواج محل (ازدواج آلمانی) و یک سری کپی آن
- متقاضیانی که ازدواج خود را در خارج از آلمان ثبت کردهاند لازم است گواهی ازدواج محلی خود را به تأیید و ترجمه سفارت کشور محل ازدواج در آلمان و سپس وزارت امور خارجه آلمان و یا سفارت جمهوری اسلامی ایران در آن کشور برسانند
۱۰- اصل گذرنامه ایرانی زن و یک سری کپی از صفحه مشخصات آن
۱۱- پرداخت هزینه های مربوط به ثبت ازدواج و صدور پروانه زناشویی برابر جدول تعرفه هزینه های کنسولی که در بخش مربوطه ذکر شده است.
- با همراه داشتن کارت بانکی (EC-Karte) می توانید هزینه های مربوطه را در محل سرکنسولگری پرداخت نمایید. پرداخت هزینه ها از طریق واریز بانکی (Überweisung) به حساب جاری سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران- مونیخ و ارایه رسید (Überweisungsbeleg) آن نیز ممکن می باشد.
۱۲- رضایتنامه رسمی پدر خانم، مبنی بر موافقت با ازدواج وی با مرد مورد نظر در اولین ازدواج
- چنانچه ولی زوجه مقیم خارج از کشور باشد با مراجعه به نمایندگی جمهوری اسلامی ایران، نسبت به تنظیم سند اجازه نامه اقدام شود.
- چنانچه ولی مقیم ایران می باشد، با مراجعه به دفاتر رسمی نسبت به تنظیم سند اجازه نامه اقدام گردد
- درصورت فوت ولی زوجه، ارائه اصل خلاصه سند ثبت فوت صادره از سازمان ثبت احوال کشور ضروری است
۱۳- اصل گواهی عدم سوء پیشینه زوج و گواهی اشتغال به کار و داشتن استطاعت مالی زوج و نیز تعهد زوج مبنی بر پرداخت نفقه و بلیط مراجعت زوجه و فرزندانش به ایران (درصورت درخواست زوجه، در غیر اینصورت فرم ضمیمه در پایین توسط زن تکمیل گردد)
نکات مهم:
الف) حضور زوجین جهت امضای اسناد و دفاتر ازدواج در محل نمایندگی ضروری است
ب) پس از تهیه و تکمیل کلیه مدارک و ثبت درخواست در سامانه میخک و اخذ کد رهگیری، برای تعیین وقت قبلی و یا جهت کسب هرگونه راهنمایی و یا اطمینان از کامل بودن مدارک خود می توانید از طریق ایمیل و یا تلفن با این سرکنسولگری تماس حاصل فرمایید .