آیا میدانید با دریافت نوبت از طریق سامانه نوبت گیری امکان حضور برای انجام امور کنسولی در زمان دلخواه شما امکان پذیر است؟
. .
براساس بند ۶ ماده ۹۷۶ قانون مدنی، بانوان خارجی که با مرد ایرانی ازدواج میکنند (ازدواج ایرانی) این قبیل بانوان پس از ثبت ازدواج، تبعه ایران محسوب میشوند و برای آنها شناسنامه و گذرنامه ایرانی صادر میشود.
با تغییرات اخیر که در ایران صورت گرفته، لازم است تقاضای ثبت ازدواج قبل از حضور در سرکنسولگری توسط درخواست کننده در سامانه میخک تنظیم و تا اخذ کد رهگیری پیگیری گردد.
مدارک لازم جهت صدور شناسنامه بانوان خارجی که با مردان ایرانی ازدواج میکنند :
1- اصل شناسنامه مرد
- دارندگان شناسنامههای المثنی باید ابتدا با مراجعه به این نمایندگی نسبت به اخذ گواهی تجرد اقدام نمایند.
2- اصل گذرنامهها و یا کارت های اقامت مرد و زن
4- گواهی نامه بهداشتی مبنی بر سلامتی جسمی و روحی و نداشتن هرگونه بیماری واگیردار
- درصورتی که زوجین دارای فرزند میباشند نیازی به ارائه گواهی نامه بهداشتی نمیباشد.
- درخصوص گواهی نامه بهداشتی کافیست از پزشک یا بیمارستان یک گواهی همانند نمونه زیردریافت نمایید:
5-نمونه گواهی پزشکی جهت ثبت ازدواج:
(بدینوسیله گواهی میشود طبق آزمایشات انجام شده از آقای ........... فرزند ............ و خانم .........فرزند .............. علایمی مبنی بر ابتلا به بیماریهای تالاسمی، ایدز و مقاربتی و همچنین مصرف مواد مخدر و اعتیاد مشاهده نمیشود.)
6-گواهی ازدواج شرعی صادره از مراکز اسلامی مورد تایید نمایندگی
7- اصل گواهی تولد بین المللی زن (Internationale Geburtsurkunde) ارائه این مدرک ضروری بوده و اعاده نیز نمیشود.
- با توجه به این که اکثر گواهیهای ارایه شده در اندازه کوچک و به زبان آلمانی هستند دقت شود حتما گواهی Internationale Geburtsurkundeکه در اندازه کاغذ A4 میباشد، از مقامات مربوطه اخذ گردد.
- افرادی که در خارج از آلمان متولد شده اند ، میبایست گواهی ولادت را از کشور مربوطه اخذ و به تایید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در آن کشور برسانند.
- چنانچه دارای فرزند هم هستند ، برای صدور شناسنامه هر یک از آنها نیز به اصل Internationale Geburtsurkunde در سایز A4 که توسط Standesamt محل تولد صادر میشود، میباشد.
8-تعداد 2 قطعه عکس جدید از زن (شرایط قابل قبول عکس پرسنلی)
9-گواهی ثبت ازدواج (آلمانی) از Standesamt
- متقاضیانی که ازدواج خود را در خارج از آلمان ثبت کردهاند لازم است گواهی ازدواج محلی خود را به تأیید و ترجمه سفارت کشور محل ازدواج در آلمان و سپس وزارت امور خارجه آلمان و یا سفارت جمهوری اسلامی ایران در آن کشور برسانند.
10- پرداخت هزینههای مربوط به ثبت ازدواج و صدور شناسنامه برابر جدول تعرفه هزینههای کنسولی که در بخش مربوطه ذکر شده است .
- با همراه داشتن کارت بانکی (EC-Karte) میتوانید هزینههای مربوطه را در محل سرکنسولگری پرداخت نمایید. پرداخت هزینهها از طریق واریز بانکی (Überweisung) به حساب جاری سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران- مونیخ و ارایه رسید (Überweisungsbeleg) آن نیز ممکن میباشد.
نکات مهم:
الف) در صورت داشتن فرزند قبل از ثبت ازدواج متصدی مربوطه را مطلع فرمایید
ب) حضور زن و شوهر جهت امضا اسناد در سرکنسولگری الزامی است.
پ) کسانی که تاریخ تولد فرزندشان با تاریخ وقوع عقد کمتر از ۶ ماه باشد لازم است که قبل از تهیه مدارک ذکر شده با بخش کنسولی نمایندگی تماس بگیرند.
ت) ثبت ازدواج در نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در آلمان بدون گواهی ازدواج شرعی و تأییدیه ثبت ازدواج نزد مقامات آلمان (حتی زوجین ایرانی) امکان پذیر نمیباشد. بنابراین متقاضیان میبایست ابتدا ازدواج شرعی (در مراکز اسلامی مورد تایید نمایندگی) و قانونی آلمان (Standesamt) را انجام داده و با ارائه مدارک کامل به نمایندگی مراجعه نمایند .
پس از تهیه و تکمیل کلیه مدارک و ثبت درخواست در سامانه میخک، برای تعیین وقت قبلی و یا جهت کسب هرگونه راهنمایی و یا اطمینان از کامل بودن مدارک خود میتوانید از طریق ایمیل و یا تلفن با این سرکنسولگری تماس حاصل فرمایید .
سامانه میخک