خدمات کنسولی

درخواست صدور (یا تجدید) گذرنامه

مراحل کار - مدارک لازم (حضوری/پستی) - زمان انتظار - تسهیلات دانشجویی - سایر نکات مهم و قابل توجه - شرائط و آثار ثبت محل اقامت

 

* هر تبعه ایرانی که دارای شناسنامه معتبر باشد، می‌تواند با ارائه مدارک لازم درخواست صدور گذرنامه کند.

* مدت اعتبار گذرنامۀ ایرانی پنج سال است و گذرنامه قابل تمدید نیست.

* اگر از اعتبار گذرنامه شما شش ماه یا کمتر باقی مانده است، می‌توان برای تجدید گذرنامه جدید اقدام کرد.

* اگر به دلیل موجهی نیازمند تعویض گذرنامه معتبر خود هستید، باز باید درخواست تجدید گذرنامه بدهید.

 

* مراحل کار

    1) مدارک لازم برای دریافت این خدمت را آماده کنید. (فهرست زیر)

    2) به وب سایت مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی مراجعه و نام نویسی کنید. درخواست مورد نظرتان را تا گرفتن کد رهگیری دنبال کنید.

پیوند به سامانه میخک 

     3-الف) اگر قبلاً از سرکنسولگری مونیخ-هامبورگ-فرانکفورت یا برلین گذرنامه دریافت کرده اید،یا طی سالهای اخیر خدماتی از مونیخ دریافت نموده اید ، می‌توانید درخواست تجدید گذرنامه را از طریق پست به انجام برسانید.

     3-ب) اگر متقاضی قبلاً از هیچ یک از نمایندگی‌های آلمان گذرنامه نگرفته است، حضور او (پس از طی مراحل 1 و 2 بالا) در سرکنسولگری الزامی است. برای این منظور باید حتماً از قبل نوبت بگیرید.

پیوند به سامانه نوبت دهی

* مدارک لازم (برای کسانی که به شکل حضوری مراجعه می‌کنند.)

  1. اصل گذرنامه موجود
  2. اصل شناسنامه و اصل کارت ملی (اگر شناسنامه شما قدیمی یا دست نویس نیست، نیازی به ارائه کارت ملی برای درخواست گذرنامه ندارید)
  3. کارت اقامت معتبر خارجی
  4. اصل کارت معافیت از خدمت یا پایان خدمت نظام وظیفه برای آقایان بین سنین 18 تا 50 سال
  5. یک قطعه عکس جدید بیومتریک در اندازه ˣ 6 4 یا 3 ˣ 4 (بدون عینک و کلاه / برای خانمهای بالای 9 سال با حجاب کامل و بدون آرایش)
  6. اصل فیش واریزهزینه گذرنامه(یا پرداخت حضوری در سرکنسولگری که فقط از طریق کارت بانکی EC امکان پذیر است.)

 

* مدارک لازم برای درخواست پستی

اگر شرائط درخواست تجدید گذرنامه از طریق پست را دارید (بند 3 الف و 3 ب در بخش مراحل کار)، ارسال مدارک یاد شده در بندهای 1 تا 6 بالا همچنان لازم است، ولی به جای اصل مدارک شناسنامه ،خدمت نظام وظیفه و کارت اقامت آلمان، رونوشت آنها را ارسال کنید. اصل گذرنامه قبلی همیشه لازم است.

  1. پاکت پستی برگشت جهت ارسال گذرنامه جدید به نشانی متقاضی طبق شرائط استفاده از پست برای خدمات کنسولی

* زمان انتظار

زمان مورد نیاز برای گرفتن نوبت و نیز صدور هر گذرنامه بستگی به تعداد درخواست ها و بعضی از امور فنی دارد. توصیه جدی ما این است که درخواست گذرنامه را به هفته‌های آخر پیش از زمانی که به آن احتیاج دارید موکول نکنید. 

 

* تسهیلات دانشجویی

تجدید گذرنامه برای دانشجویانی که دارای مجوز استفاده از تسهیلات دانشجویی هستند به صورت رایگان صورت می‌گیرد. توجه به این نکته ضروری است که اگر دانشجو (و اعضای خانواده او) گذرنامه رایگان دانشجویی دریافت کرده باشد، پس از فراغت از تحصیل در خارج از کشور نمی‌تواند درخواست صدور مهر خروج دانشجویی کند. در این شرایط، فرد باید در اولین سفر به ایران و  پیش از خروج کشور، به پلیس گذرنامه مراجعه و اقدامات لازم را برای اخذ مهر خروج به عمل آورد.

سایر نکات مهم و قابل توجه

* آقایانی که بین ۱۸ سال تا 50 سال دارند و کارت پایان خدمت یا معافیت دریافت نکرده اند، به شرطی که حداقل سه سال در خارج از کشور اقامت داشته باشند، باید نسبت به تکمیل درخواست درج مهر خروج مشمولین در سامانه میخک اقدام نمایند .پیوند به بخش مربوطه

* افراد بالای 15 سال سن باید دارای شناسنامه عکسدار باشند. درغیر این صورت لازم است ابتدا به صفحه عکس دار کردن شناسنامه در این سایت مراجعه و راهنمای آن را مطالعه کنند و پیش از درخواست گذرنامه، شناسنامه خود را عکس دار کنند.

* حضور شوهر و رضایت کتبی او برای ثبت تغییر محل اقامت خانم های متاهل درگذرنامه لازم است. در صورت فوت شوهر یا طلاق، ارائه اصل گواهی فوت شوهر/ طلاق یا شناسنامه حاوی ثبت فوت/ شناسنامه حاوی ثبت واقعه طلاق الزامی است. بانوان ایرانی متقاضی تفکیک گذرنامه و تغییر محل اقامت که با مرد خارجی ازدواج کرده اند نیازی به ارائه مجوز شوهر ندارند.

* کلیه درخواست های مربوط به صدور گذرنامه افراد زیر ۱۸ سال سن باید توسط سرپرست یا قیم قانونی فرد (بر حسب حکم صادره از دادگاه ذی صلاح) امضاء شوند. در بعضی موارد ممکن است کنسول از سرپرست قانونی بخواهد به شکل حضوری فرمی را در محل سرکنسولگری پر و امضا کند.

* تصویر مدارک هویتی مانند شناسنامه، کارت ملی و ... تنها در صورتی به جای اصل آنها قابل پذیرش است که اصل آن به وزارت امور خارجه در تهران (ساختمان شماره ۳، اداره گذرنامه و روادید) یا یکی از دفاتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان‌های کشور ارائه شود و گواهی صحت مدرک با نامه رسمی‌برای این نمایندگی ارسال شده باشد.

قبل از مراجعه حضوری یا ارائه درخواست پستی، از ثبت کامل درخواست در سامانه میخک و دریافت کد رهگیری و نیز صحت کامل اطلاعات وارد شده در سامانه اطمینان حاصل فرمائید. نمایندگی از پذیرش درخواست و مدارک متقاضیان بدون ثبت نام در سامانه میخک معذور است و مدارک بدون بررسی برگشت داده خواهند شد.

* اشتباه یا خطا در اعلام اطلاعات توسط متقاضی

اگر سرکنسولگری در صدور گذرنامه اشتباه کند، گذرنامه مجدد بدون دریافت هزینه صادر می‌شود. چنانچه بعد از صدور گذرنامه مغایرتی بین اطلاعات اعلام شده توسط متقاضی از جمله در ارتباط با اطلاعات هویتی متقاضی پیدا شود، مسئولیت و هزینه صدور مجدد گذرنامه آن بر عهده متقاضی است.

سامانه میخک                  سامانه نوبت دهی

* امضای دارنده گذرنامه

بر اساس مقررات پلیس گذرنامه جمهوری اسلامی ایران، افراد بالای 15 سال پس از دریافت گذرنامه ملزم به امضاء گذرنامه در محل "امضاء دارنده گذرنامه" می‌باشند. به همین علت، سازمان­ها و ادارات در آلمان (و برخی از دیگر کشورها) نیز گذرنامه دارای امضاء را معتبر می­شمرند و اگر گذرنامه خود را از ابتدا امضاء نکرده باشید، مجبور به طی مراحل اداری اضافی و انتظار برای تائید صحت صدور گذرنامه خواهید بود. پس به محض دریافت گذرنامه جدید، پس از کنترل صحت اطلاعات ثبت شده روی گذرنامه، آن را در محل تعیین شده (صفحه 3) مانند نمونه امضا کنید.

 

* توضیح درباره شرائط و آثار ثبت محل اقامت (ایران / آلمان) در گذرنامه

چنانچه در تصویر بالا دیده می‌شود، محل اقامت دارنده گذرنامه در صفحه 3 درج می‌شود.

الف) هر کس متولد آلمان باشد یا شش ماه از اقامت قانونی او در خارج از کشور گذشته باشد، می‌تواند با ارائه کارت اقامت یا گذرنامه خارجی خود درخواست کند محل اقامت او در گذرنامه جدیدش «آلمان» ثبت شود.

ب) طبق قوانین جاری، تغییر محل اقامت بانوی متاهلی که همسر ایرانی دارد با اجازه همسر ممکن است.

ج) چنانچه بانوی ایرانی (حتی کسانی که مقیم خارج هستند) با گذرنامه ای که محل اقامتش در آن ایران نوشته شده به داخل کشور سفر کند، هنگام خروج نیازمند اجازه همسر است. برای این افراد تغییر محل اقامت در هنگام تجدید گذرنامه توصیه می‌شود.

 

تاریخ به روزرسانی این صفحه: 25/ 1/ 1402