براساس ماده 1002 قانون مدنی «اقامتگاه هر شخصی عبارت از محلی است که شخص در آنجا سکونت داشته باشد و مرکز مهم امور او نیز در آنجا باشد».
در صورت درخواست متقاضیان برای صدور گذرنامه جدید با تغییر محل اقامت از ایران به آلمان، پس از ثبت نام در سامانه میخک و بارگذاری (آپلود) کلیه مدارک مورد نیاز و همچنین فرم شماره پنج ، گذرنامه جدید با محل اقامت آلمان صادر خواهد شد. حضور تقاضا کننده در سرکنسولگری برای امضای برخی درخواست نامهها پس از دریافت نوبت از سامانه نوبت دهی ضروری میباشد.
تغییر محل اقامت به آلمان برای دانشجویانی که از تسهیلات ارزی و غیر ارزی وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی استفاده می نمایند، امکان پذیر نخواهد بود.
متقاضی محترم؛ پس از ثبت درخواست در سامانه میخک و دریافت کد رهگیری و همچنین دریافت نوبت از طریق سامانه نوبت دهی به همراه مدارک زیر به سرکنسولگری مراجعه نمایید.
. .
مدارک و اقدامات لازم:
- اصل شناسنامه، کارت ملی و گذرنامه فعلی
-اصل مدرک اقامت معتبر
- اصل کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان صرفا گروههای سنی بین 18 تا 50 سال
- پرداخت هزینه صدور گذرنامه و هزینه تغییر محل اقامت از ایران به آلمان
توجه:
* آقایان دارای ۱۸ سال سن و بالاتر که کارت پایان خدمت یا معافیت دریافت نکرده اند، به شرطی که حداقل سه سال مستمر در خارج از کشور اقامت داشته باشند، لازم است پس از تعیین نحوه خروج از کشور از سوی سازمان نظام وظیفه عمومی، نسبت به تکمیل در خواست مهر خروج مشمولین در سامانه میخک و نیز پرداخت هزینه مربوطه به حساب نمایندگی در مونیخ اقدام نمایند.
* برای تغییر محل اقامت بانوان متاهل در گذرنامه، حضور شوهر در سرکنسولگری به همراه اصل شناسنامه و گذرنامه ایرانی و تکمیل فرم شماره ۵ بهنگام مراجعه الزامی است.
* برای تغییر محل اقامت فرزندان زیر 18 سال در گذرنامه، حضور پدر در سرکنسولگری به همراه اصل شناسنامه و گذرنامه ایرانی و تکمیل فرم شماره ۵ در محل سرکنسولگری ضروری است .
* تغییر محل اقامت و صدور مجوز خروج فرزندان زیر ۱۸ سال، که پدر آنان غایب با مجهول المکان میباشد، منوط به ارائه حکم صادره از سوی دادگاه ذیصلاح ایران خواهد بود.
* کلیه درخواست های مربوط به صدور گذرنامه افراد زیر ۱۸ سال سن باید توسط پدر و یا قیم قانونی آنها امضاء شوند .
* چنانچه شوهر بانوی متقاضی تغییر محل اقامت فوت شده و یا زوجین از یکدیگر جدا شده باشد، ارائه اصل گواهی فوت شوهر و یا شناسنامه حاوی ثبت فوت، یا ارائه اصل سند طلاق و یا شناسنامه حاوی ثبت طلاق الزامی است.
* بانوان ایرانی متقاضی تغییر محل اقامت که با مرد خارجی ازدواج نموده اند نیازی به ارائه مجوز شوهر ندارند .
* آن دسته از متقاضیان بالای ۱۵ سال که هنوز شناسنامه آنها عکسدار نشده است، لازم است قبل از ارائه درخواست تغییر محل اقامت نسبت به عکسدار کردن شناسنامه خود اقدام نمایند.
* تصویر مدارک هویتی مانند شناسنامه و کارت پایان خدمت یا معافیت، تنها در صورتی به جای اصل آنها قابل پذیرش خواهد بود که از طریق وزارت امور خارجه در تهران (ساختمان شماره ۳، اداره گذرنامه و روادید) و یا یکی از دفاتر نمایندگی وزارت امور خارجه در مراکز استانها مانند شهرهای شیراز، تبریز و مشهد و ساری و ... برای این نمایندگی با نامه رسمی ارسال گردد.
* متقاضیانی که نحوه دریافت گذرنامه را به صورت پستی انتخاب می نمایند، به نکات قابل توجه در لینک راهنمای پاکت برگشت دقت نمایند.
جدول هزینههای گذرنامه
تماس باما