خدمات کنسولی

صدور شناسنامه برای افراد بالای ۱۸ سال

آیا میدانید با دریافت نوبت از طریق سامانه نوبت دهی امکان حضور برای انجام امور کنسولی  امکان پذیر است؟

-           --

کلیه افرادی که دارای پدر ایرانی هستند و سن آنها بالای ۱۸ سال است و تا به حال هیچگونه شناسنامه ایرانی دریافت ننموده اند می‌توانند بر اساس بند ۲ ماده ۹۷۶ قانون مدنی با ارائه مدارک ذیل از نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور درخواست صدور شناسنامه ایرانی نمایند. ضمنا چنانچه قبلا شناسنامه صادر گردیده لیکن هم اکنون در اختیار متقاضی نمی‌باشد و یا از صدور آن اطلاع ندارند ابتدا می‌بایست از والدین پرسیده و سپس صفحه دوم شناسنامه پدر و مادر در قسمت مشخصات فرزندان بررسی شود و اگر نام متقاضی در آن درج نشده باشد، می‌بایست تقاضای صدور شناسنامه جدید بنمایند. اگر مشخصات متقاضی درج گردیده و یا والدین از صدور آن اطلاع دارند ولی شناسنامه در اختیار نمی‌باشد، درخواست المثنی شناسنامه گردد (به بخش درخواست صدور المثنی شناسنامه مراجعه گردد)

مدارک لازم جهت صدور شناسنامه افراد بالای ۱۸ سال:

۱- تکمیل فرم درخواست صدور شناسنامه توسط متقاضی بالای ۱۸ سال  (فرم ضمیمه در پایین )
۲- تکمیل اقرارنامه سه جانبه در محل سرکنسولگری توسط پدر، مادر و خود شخص متقاضی (فرزند)
۳- تکمیل فرم مربوط به افراد مدعی تابعیت ایران (فرم ضمیمه در پایین صفحه)
۴- اصل گواهی تولد بین المللی متقاضی بالای ۱۸ سال (INTERNATIONALE GEBURTSURKUNDE)
۵- دو نسخه کارت آثار انگشتان ملصق به عکس جدید متقاضی بالای ۱۸ سال (برای تهیه آن به پلیس شهر محل سکونت خود مراجعه نمایید - لازم به ذکر است، جهت این امر این نمایندگی می‌تواند در صورت نیاز معرفی نامه ای جهت ارائه پلیس محل سکونت صادر نماید)
۶- اصل مدرک معتبر عکس دار هویتی واقامتی محل(آلمانی)متقاضی شناسنامه بالای 18 سال
۷ - هشت قطعه عکس جدید و مشابه متقاضی دراندازه ۴ × ۶ یا ۴ × ۳ ، زمینه روشن، تمام رخ، غیر براق( کاغذ مات)، بدون عینک وکلاه (عکس خانم ها با رعایت حجاب اسلامی‌باشد)
۸- اصل کارت ملی و اصل شناسنامه والدین بهمراه دو قطعه عکس آنها
۹- ارایه اصل فیش بانکی به مبلغ مندرج در جدول هزینه‌های کنسولی به حساب سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران درمونیخ(برای صدور شناسنامه بالای 18 سال 50 یورو بعلاوه هزینه تایید اقرارنامه مه به شرح زیر:

- در صورتی که فرم اقرار نامه دوجانبه باشد یعنی فقط توسط پدر و فرزند امضاء شده باشد برای تایید امضای آنها 40 یورو، چنانچه اقرار نامه سه جانبه باشد یعنی بوسیله پدر ، مادر و فرزند امضاء شده باشد 60 یورو پرداخت گردد.

فهرست تعرفه یا هزینه خدمات کنسولی

 


تذکرات مهم:
الف) محل تولد متقاضی صدور شناسنامه بالای ۱۸ سال، می‌بایست کشورآلمان وحوزه فعالیت این سرکنسولگری باشد.
ب) حضور متقاضی به همراه والدین درمحل نمایندگی الزامیست.
پ) درصورت مخدوش بودن شناسنامه پدر و یا مادر، صدور شناسنامه فرزند منوط به رفع اشکال ودریافت تأییدیه خواهد بود.
ت) چنانچه مندرجات صفحه دوم شناسنامه پدر و مادر ناخوانا ویا دارای مغایرت باشد ارائه اصل سند ازدواج ایرانی الزامیست.
ث) مشخصات پدر ومادر درگواهی تولد فرزند با شناسنامه ایرانی آنان مطابقت کامل داشته باشد.

ج) درصورت فوت پدر و جدپدری ارائه حکم اثبات نسب از مرجع قضائی ذیصلاح داخل کشور ضروری است.

چ) مدارک متقاضی به منظور دریافت مجوز صدور شناسنامه به وزارت امورخارجه (اداره سجلات و احوال شخصیه) ارسال گردیده و چندین ماه بطول خواهدانجامید. 

ح) اصل گواهی تولد که حاوی مشخصات فرزند و والدین باشد‍‍‌، برای صدور شناسنامه ضروری است و برای مرکز (ایران) ارسال خواهد شد.

(لطفا هنگام صدور گواهی ولادت برای فرزندانتان در اداره ی ثبت احوال در آلمان بیش از یک نسخه درخواست نمایید)

خ) متولدین ایران فاقد گواهی ولادت می‌بایست پس از تنظیم وکالت‌نامه نزدNotar  و تایید آن نزد Landgericht و سپس تایید مهر Landgericht توسط این سرکنسولگری و بعد از آن ترجمه رسمی و تایید در ایران و ارایه مدارک مربوطه (اقرارنامه والدین، تصاویر برابر اصل شده شناسنامه والدین، عکس و ... ) موضوع را مستقیماً از طریق اداره کل ثبت احوال امور خارجه و محاکم قضایی ایران جهت اثبات نسب پی‌گیری نمایند.

د) چنانچه در گواهی تولد نام خانوادگی غیر از نام خانوادگی پدر نوشته شده باشد، شناسنامه ایرانی با  نام خانوادگی پدر صادر خواهد گردید.

ذ) هموطنانی که در خارج از کشور مشخصات خود را (نام یا نام خانوادگی یا تاریخ تولد خود را) تغییر داده‌اند، مطلع باشند که ملاک عمل در ایران، شناسنامه ایرانی است و چنانچه این تغییرات توسط سازمان‌های فوق صورت گرفته و در قسمت توضیحات (صفحات آخر) شناسنامه ایرانی درج گردیده قابل اجرا است و تغییر دیگری غیرقابل قبول و اجرا است. این افراد برای رفت و آمد به ایران با رعایت توصیه‌های اعلام شده، هیچ مشکلی ندارند و می‌بایست در هنگام ورود و خروج از ایران فقط گذرنامه ایرانی خود را که بر اساس شناسنامه ایرانی صادر گردیده به پلیس فرودگاه در کشورمان ارایه دهند. پس از آن در آخرین مرحله خروج و فقط در هنگام سوار شدن در هواپیما، شرکت‌های هواپیمایی به منظور جلوگیری از بازگرداندن مسافران اقدام به بررسی روادید یا کارت اقامت معتبر مسافران می‌نمایند. بنابراین چنانچه نام یا نام خانوادگی و تاریخ تولد مسافر با کارت شناسایی و یا مدرک خارجی وی مطابقت نداشته باشد کافی است عکس یا یکی از مشخصات وی با گذرنامه ایرانی نامبرده مطابقت داشته باشد و مأمور مربوطه از عدم بازگرداندن مسافر اطمینان حاصل نماید. ضمناً در هنگام ورود و خروج از مرزهای ایران فقط از گذرنامه و مدارک ایرانی خود استفاده نموده و از ارایه مدارک غیر ایرانی و غیر ضروری خودداری نمایند. 

ر) اگر مادر مولود به هر دلیلی حاضر به حضور در نمایندگی و امضای دفاتر رسمی ازدواج نباشد، بنا به درخواست پدر و با ارایه مدارک مربوطه به صورت یک طرفه با درج نام کوچک مادر و بدون ذکر مشخصات شناسنامه‌ای مادر، شناسنامه فرزند صادر می‌گردد.

پس از تهیه و تکمیل کلیه مدارک، برای تعیین وقت قبلی به لینک زیر مراجعه نمایید:

لینک - تعیین وقت جهت امور سجلی

جهت کسب هرگونه راهنمایی و یا اطمینان از کامل بودن مدارک خود می‌توانید از طریق ایمیل و یا تلفن با این سرکنسولگری تماس حاصل فرمایید .

 

 

 

لینک دریافت فرم - فرم شماره ۲ صدور شناسنامه بالای ۱۸ سال

 

لینک دریافت فرم - اقرارنامه مربوط به متقاضی فاقد شناسنامه

 

لینک دریافت فرم - فرم مخصوص افراد مدعی تابعیت ایران فاقد شناسنامه