تفکیک گذرنامه، مخصوص همسر و فرزندان صاحب گذرنامه است که به عنوان همراه گذرنامه از ایران خارج و اکنون درخواست صدور گذرنامه جداگانه داشته باشند .
متقاضی محترم؛ لطفا پس از ثبت درخواست در سامانه میخک و دریافت کد رهگیری و همچنین دریافت نوبت از طریق سامانه نوبت دهی به همراه مدارک زیر به سرکنسولگری مراجعه نمایید.
-- --
مدارک و اقدامات لازم :
- اصل گذرنامه ای که متقاضی با آن به عنوان همراه از ایران خارج شده ( گذرنامه پدر، مادر یا همسر )
- اصل شناسنامه، کارت ملی
- اصل مدرک اقامت معتبر
- اصل کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان صرفا گروههای سنی بین 18 تا 50 سال
- تکمیل یک نسخه فرم شماره ۳ برای دارندگان ملیت خارجی
- پرداخت هزینه صدور گذرنامه و هزینه تغییر محل اقامت از ایران به آلمان
توجه:
* آقایان دارای ۱۸سال سن و بالاتر که کارت پایان خدمت یا معافیت دریافت نکرده اند، به شرطی که حداقل سه سال مستمر در خارج از کشور اقامت داشته باشند، باید نسبت به تکمیل در خواست مهرخروج مشمولین در سامانه میخک و نیز پرداخت هزینه مربوطه، به حساب نمایندگی در مونیخ اقدام نمایند .
* حضور شوهر و ارائه رضایت کتبی برای خانم های متاهل جهت تغییر محل اقامت و همچنین رضایت کتبی و حضور پدر برای تغییر محل اقامت فرزندان زیر ۱۸ سال و تکمیل فرم شماره ۵ در سرکنسولگری ضروری است.
* تغییر محل اقامت و صدور مجوز خروج فرزندان زیر ۱۸ سال سن منوط به ارائه مجوز رسمیپدر یا حکم صادره از سوی دادگاه ذیصلاح ایران میباشد و حضور پدر در سرکنسولگری الزامی میباشد .
* کلیه درخواست های مربوط به صدور گذرنامه فرد زیر ۱۸ سال سن باید توسط پدر و یا قیم قانونی وی امضاء شوند .
* چنانچه شوهر بانوی متقاضی تغییر محل اقامت فوت شده و یا از یکدیگر جدا شده باشد ، ارائه اصل گواهی فوت شوهر و یا شناسنامه حاوی ثبت فوت، یا ارائه اصل سند طلاق و یا شناسنامه حاوی ثبت طلاق الزامی است .
* بانوان ایرانی متقاضی تغییر محل اقامت که با مرد خارجی ازدواج نموده اند نیازی به ارائه مجوز شوهر ندارند .
* افراد بالای ۱۵سال سن باید دارای شناسنامه عکسدار بوده و در صورت عکسدار نبودن شناسنامه ابتدا بایستی با مراجعه به راهنمای عسکدار کردن شناسنامه در این سایت و بخش مربوطه در سرکنسولگری اقدام به عکس دار نمودن آن نمایند .
* تصویر مدارک هویتی مانند شناسنامه و کارت پایان خدمت یا معافیت در صورتی به جای اصل آنها قابل پذیرش خواهد بود که از طریق وزارت امور خارجه در تهران (ساختمان شماره ۳، اداره گذرنامه و روادید) و یا یکی از دفاتر نمایندگی وزارت امور خارجه در مراکز استان مانند شهرهای شیراز، تبریز و مشهد و ساری و ... برای این نمایندگی ارسال گردد .
* متقاضیانی که نحوه دریافت گذرنامه را به صورت پستی انتخاب می نمایند، به نکات قابل توجه در لینک راهنمای پاکت برگشت دقت نمایند .
چگونه از سرکنسولگری خدمت کنسولی دریافت کنیم؟
1- مدارک به وبسایت نمایندگی که شهر محل اقامت شما را پوشش میدهد مراجعه کنید، (مثلاً http://munich.mfa.ir) تا بدانید چه مدارکی برای کار شما لازم است و این که دریافت خدمت از طریق پست ممکن هست یا خیر.
2-میخک به وبسایت مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی (http://mikhak.mfa.ir) مراجعه و آنجا نام نویسی کنید. درخواست خدمت مورد نظر را تا گرفتن کد رهگیری دنبال کنید. اگر بیش از یک کار دارید، برای هر کدام نیاز به کد رهگیری جداگانه خواهید داشت.
3-نوبت چنانچه در وبسایت نمایندگی حوزه اقامت نوشته باید برای خدمت مورد نظر وقت قبلی گرفت و شخصاً به نمایندگی آمد، با مراجعه به سایت نوبت دهی (http://appointment.mfa.ir) برای هر خدمت، وقت جداگانه بگیرید و در زمان مقرر به نمایندگی بروید.
4- پرداخت/ پست اگر دریافت خدمت به شکل پستی ممکن بود، فراموش نکنید که هزینه درست خدمت باید قبلاً به حساب بانکی نمایندگی رسیده باشد و پاکت دارای نشانی شما با تمبر برای پست سفارشی برای ما ارسال کرده باشید.
5-پرسش اگر پس از خواندن وبسایت نمایندگی هنوز سوال، تردید یا مشکلی دارید، قبل از پر کردن سامانه میخک به نمایندگی ایمیل بزنید و بپرسید. در نمایندگیهای آلمان به دلیل حجم بالای مراجعات، تماس تلفنی مشکل است.
- اگر یک بار از یک نمایندگی گذرنامه گرفته اید، برای تجدیدش می شود از طریق پست (غیرحضوری) اقدام کرد.
- مراجعات حضوری بدون وقت قبلی، باعث اتلاف وقت شما و اخلال در کار سایر مراجعان میشود.
جدول هزینههای گذرنامه
تماس باما